Nooit geweten! Deze fout maken we allemaal tijdens het wassen

hdo 1.jpg

Hoewel het misschien handig lijkt om je handdoeken en theedoeken samen in de wasmachine te stoppen, raden experts aan om dit niet te doen.

We leggen uit waarom apart wassen een beter idee is. Een schoonmaakprofessional, geciteerd door Better Homes and Gardens, adviseert om verschillende soorten handdoeken apart te wassen.

Dit omvat handdoeken die gebruikt worden in de keuken, maar ook die voor je gezicht, lichaam en handen.


Misschien klinkt dit advies anders dan normaal, en velen zullen alles tegelijk in de wasmachine doen, maar dit heeft een goede reden.

De schoonmaakexpert benadrukt dat het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen verhoogt.


Dit roept de vraag op: ‘Elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?‘ Het antwoord hangt af van de was temperatuur en de hoeveelheid wasmiddel.


Om te voorkomen dat de was minder schoon wordt dan het lijkt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je met voldoende wasmiddel en water op de juiste temperatuur wast.


Het wordt aanbevolen om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken dienen het best gewassen te worden op negentig graden, terwijl voor theedoeken een temperatuur van veertig graden wordt aangeraden.


Om optimale hygiëne te waarborgen, is het tevens verstandig om handdoeken uiterlijk na vier dagen gebruik te wassen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven